Klein wild

Wilde jonge konijnen

Jonge konijnen horen in een hol, maar soms komen ze door omstandigheden toch boven de grond. Als u dit ziet, raak dan de jongen niet aan en laat ze met rust. Moeder is vaak in de buurt en zal haar kleintjes onderbrengen in een ander hol. Als dit niet gebeurt dan is er iets aan de hand, de jongen zijn gewond of aangeraakt door een mens of ander dier. Als u jonge konijnen voor lange tijd boven de grond ziet zitten, bel dan de dierenambulance op 085-2738899. Wij komen de konijnen dan zo snel mogelijk ophalen. In de tussentijd kunt u ze het beste in een verwarmde en donkere doos stoppen. U kunt de konijnen het beste warm houden met een kruik of een fles warm water met een handdoek erover heen.

Volwassen konijnen

Volwassen konijnen zijn meestal niet benaderbaar. Rennen ze niet weg wanneer je te dicht in de buurt komt, dan is er iets mis. De meeste konijnen die benaderbaar zijn, zijn ziek of gewond. Probeer het konijn te vangen en hem in een donkere doos te zetten en zorg ervoor dat hij er niet uit kan springen. Bel meteen de dierenambulance en geef een duidelijke omschrijving van wat je ziet. Hoe duidelijker deze beschrijving, hoe beter wij een inschatting kunnen maken van wat er aan de hand is.

Hazen

Jonge hazen zitten in een “Leger”. Dit is een ondiepe kuil, vaak in een open veld. Als u een jonge haas ziet, laat ze met rust en raak ze niet aan!

Een moeder haas komt een paar keer per dag om haar jongen te voeden. Als de jongen aangeraakt of opgepakt worden door een mens, zal de moeder ze verstoten. Het is heel moeilijk om een jonge haas in de opvang te zetten, omdat ze altijd te wild zijn om tam te worden, maar in de opvang te tam worden om terug te kunnen in het wild. Het is dus erg belangrijk dat u een jonge haas niet aanraakt. Volwassen hazen laten zich zelden zien. Ziet u een volwassen haas en rent deze niet weg? Dan is er iets aan de hand. Bel dan gerust de dierenambulance en dan kijken wij welke zorg de haas nodig heeft.

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied