Verhalen van vrijwilligers

Mijn naam is Tijs de Gouw en ik ben sinds augustus 2018 vrijwilliger bij Dierenambulance Brabant Noord-Oost. Naast mijn functie als chauffeur help ik ook mee op markten voor de Dierenambulance.

In het dagelijks leven ben ik verpleger en werk momenteel als pakketbezorger. Ook ben ik vrijwilliger op Amarant, waar ik met liefde en plezier de bewoners daar een fijne dag bezorg. Ik vind het niet alleen belangrijk maar ook nog eens enorm gezellig om mijn steentje bij te dragen aan de samenleving. Dat kan iedereen natuurlijk op zijn of haar eigen manier doen. Ik vertel jullie graag over mijn beweegredenen en ervaringen.

Een van de redenen dat ik vrijwilliger ben geworden bij DABNO is dat ik het voor zowel mens als dier belangrijk vind dat zij de juiste hulp krijgen daar waar het nodig is. Ook dat zij 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar zijn sprak mij ontzettend aan.

En dan heb ik het nog niet over de geweldige ambulance gehad die we mogen rijden! Als klein mannetje droomde ik er altijd al van om chauffeur te worden, maar wegens het feit dat ik graag onder de mensen ben is dat er niet van gekomen. Nu ben ik bij DABNO zowel chauffeur als hulpverlener, twee vliegen in één klap. Plus zit er altijd een gezellige collega bij om me te ondersteunen tijdens de rit.

Een van mijn leukste ritten was er een samen met mijn opa. Het was een taxirit om twee geiten op te halen in Krefeld. Het was een mooie rit, aardige mensen en de geitjes werkten ook goed mee. Ook zag ik dat mijn opa de tijd van zijn leven had wat voor mij dus nog een extra pluspunt was.

Tijdens mijn nog maar korte tijd als vrijwilliger bij DABNO heb ik niet alleen dieren geholpen, maar tijdens een jaarmarkt ook nog een man kunnen helpen. Samen met een aantal collega’s hadden wij een standplaats met de dierenambulance. Een man kwam aangehold en dacht dat wij van de EHBO-post waren, er was iemand onwel geworden in een feesttent en had dringend hulp nodig. Vanwege mijn opleiding als verpleger twijfelde ik geen moment en heb de onwel geworden man eerste hulp geboden tot de (mensen) ambulancemedewerkers aanwezig waren en het over konden nemen. Later werd me verteld dat de man inmiddels weer thuis was en werd ik bedankt voor mijn hulp.

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied