Vogels

Jonge vogels

Jonge vogels komen hun nest pas uit als zij gaan oefenen met vliegen. Dit gaat natuurlijk niet altijd meteen goed en het kan dus gebeuren dat ze uit het nest vallen en op de grond terecht komen. Dit is normaal. De ouders zijn hierop voorbereid en zullen voor hun jongen blijven zorgen en ze blijven beschermen. Er zijn zelfs vogelsoorten die mensen wegjagen op het moment dat ze te dichtbij komen, dus let op!

Deze vogels kunt u het beste herkennen aan het feit dat zij nog geen volledig verenpak hebben. De veren zitten nog verspreid en de pennen zijn nog niet, of slechts gedeeltelijk aanwezig. Deze vogels kunt u het beste laten zitten.

Vogels met dons

Jonge vogels die nog in hun dons zitten hebben vaak WEL onze hulp nodig.

  • Kunt u het nest zien? Plaats de vogel daar dan terug. U hoeft niet bang te zijn voor afstoting, de meeste vogels hebben niet zo’n sterk reukvermogen en zullen het jong dus niet afstoten.
  • Kunt u GEEN nest zien? Bel dan met de dierenambulance op 085-2738899. Wij zullen voor opvang van deze vogel zorgen en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze vogel de zorg krijgt die hij nodig heeft.

Gewonde vogels

Aan sommige vogels kun je op het eerste oog niks zien, maar ze reageren niet zoals je mag verwachten. Ze zijn suf, blijven zitten als je in de buurt komt, zijn snotterig of hebben kale plekken. Vaak zien we dit soort gevallen in periodes van langdurige hitte of strenge vorst, maar ook wanneer dit niet zo is kan een vogel hulp nodig hebben.

Deze vogels hebben hulp nodig en daarvoor kunt u het beste de dierenambulance bellen. Als er een vogel tegen uw raam aan vliegt, kunt u deze het beste een uurtje rust gunnen. Zit hij na een uur nog steeds in de tuin en vliegt hij niet weg als u hem benaderd? Bel dan gerust de dierenambulance.

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied