De organisatie

Onze stichting is ontstaan vanwege de vraag naar dierenhulp die 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar is in de regio Brabant Noord-Oost. Die vraag kwam van zowel particulieren als overige hulpdiensten zoals de politie en brandweer.

Dat proberen wij vooral door zo goed mogelijk samen te werken op alle mogelijke niveaus. Zo worden wij vaak ingeschakeld door de meldkamer van de politie en brandweer. Anderzijds kunnen wij ook altijd op hun steun en hulp vertrouwen wanneer wij hun assistentie nodig hebben tijdens een melding.

Ook met alle gemeentes in ons gebied ambiëren wij een nauwe samenwerking, zij zijn immers verantwoordelijk voor de zwerfdieren binnen hun grenzen. Met verschillende gemeentes zijn er gelukkig al goede afspraken gemaakt, met enkelen gaat het helaas wat moeizamer. Daardoor laten wij ons natuurlijk niet kennen en ongeacht blijven wij ons goede werk voortzetten en blijft onze deur openstaan voor samenwerking.

Tevens werken wij er hard aan om met de drie lokale dierenambulances; Den Bosch, Maasland en Hokazo een samenwerkingsverband op te stellen voor optimale dierenhulp.Onze werkwijze is dan ook niet voor niets dat wij bij iedere binnenkomende melding kijken of de lokale ambulance beschikbaar is, zijn zij niet bereik of beschikbaar dan rijden wij.

Wij als vrijwilligersorganisatie weten als geen ander hoe moeilijk het is om geschikte en gemotiveerde vrijwilligers te vinden en te behouden. Laten we dan ook de krachten bundelen, we hebben immers allen dezelfde doelstelling. Namelijk een zo optimaal mogelijke hulp bij een dier in nood.

Het is verbazingwekkend wat er kan worden bereikt als niemand zich druk maakt over wie er met de eer gaat strijken. Want échte samenwerking, word geboren als je niet denkt in termen van concurrentie, maar van gezamenlijk winnen.

Concurrentie hoort thuis in de marktwereld niet in die van vrijwilligersorganisaties! Samen met de samenwerking en hulp van verschillende dierenopvangcentrums, dierenartsen, overige dierenvrijwilligersorganisaties en particulieren hebben wij dan ook vanaf de start van onze stichting voor 24/7 dierenhulp kunnen zorgen in onze regio.

Iets wat wij zo graag nog velen jaren door willen zetten! Zoals al aangegeven kunnen wij dat natuurlijk niet alleen, in onze volgende edities komen steeds een of meerdere organisaties waar wij een goede samenwerking met hebben gerealiseerd aan het woord en vertellen zij wat over hun goede werk.

Onze deur staat open voor alle organisaties die graag met ons willen samenwerken! Interesse?
Neem dan contact met ons op via: bestuur@dabno.nl

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied