De organisatie

Stichting Dierenambulance Brabant noord oost en Limburg Noord is ontstaan door de vraag naar dierennoodhulp die 24 uur per dag 7 dagen in de week beschikbaar is in de regio Brabant Noord-Oost, Gelderland Zuid en Limburg noord.

Naast de ongeveer 40 vrijwilligers is ook ons bestuur vrijwilliger en krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. 

De vraag naar 24/7 dierennoodhulp kwam van zowel particulieren als overige hulpdiensten zoals de politie en brandweer. Want men wordt vaak van het kastje naar de muur gestuurd. 

Door zo goed mogelijk samen te werken op alle mogelijke niveaus.Kan onze stichting wel hulp bieden waar nodig. Zo worden wij vaak ingeschakeld door de meldkamer van de politie en brandweer. Anderzijds kunnen wij ook altijd op hun steun en hulp vertrouwen wanneer wij hun assistentie nodig hebben tijdens een inzet. 

Met alle gemeentes in ons gebied ambiëren wij een nauwe samenwerking, zij zijn immers verantwoordelijk voor de zwerfdieren binnen hun grenzen. Met vele gemeentes zijn er gelukkig al goede afspraken gemaakt, met enkelen gaat het helaas wat moeizamer. Daardoor laten wij ons natuurlijk niet kennen en ongeacht blijven wij ons goede werk voortzetten en blijft onze deur altijd openstaan voor samenwerking.

In de Gemeente Loon op zand, Waalwijk, West maas en waal en Limburg noord wordt onze dierenambulance als eerste ingezet. In de overige gemeente van Brabant noord en gelderland zuid wordt eerst de lokale dierenambulance ingezet! Onze werkwijze is dan ook niet voor niets dat wij bij iedere binnenkomende melding kijken of de lokale ambulance beschikbaar is, zijn zij niet bereikbaar of beschikbaar dan komt er alsnog een dierenambulance van ons ter plaatse om hulp te bieden waar nodig. 

Wij als vrijwilligersorganisatie weten als geen ander hoe moeilijk het is om geschikte en gemotiveerde vrijwilligers te vinden en te behouden. Laten we dan ook de krachten bundelen, we hebben immers allemaal dezelfde doelstelling. Namelijk een zo optimaal mogelijke hulp bij een dier in nood.

Het is verbazingwekkend wat er kan worden bereikt als niemand zich druk maakt over wie er met de eer gaat strijken. Want échte samenwerking, word geboren als je niet denkt in termen van concurrentie, maar van gezamenlijk winnen. Wij zetten het belang van het dier voorop!

Concurrentie hoort thuis in de marktwereld niet in die van vrijwilligersorganisaties! Samen met de hulp van verschillende dierenopvangcentra, dierenartsen, overige dierenvrijwilligersorganisaties en particulieren hebben wij dan ook vanaf de start van onze stichting in 2017 voor 24/7 dierenhulp kunnen zorgen in de gehele regio.

Onze deur staat open voor alle organisaties die graag met ons willen samenwerken! Interesse?
Neem dan contact met ons op via: bestuur@dabno.nl

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied