Gebeurtenissen

Met de dierenambulance maken we van alles mee. Geen dag is hetzelfde. Lees de verhalen van vrijwilligers en gebeurtenissen.

Kerkuil zorgde voor ophef in huis in Nieuwkuijk.
Het beestje was in de schoorsteen gekropen, naar beneden gevallen en via een openstaande klep onder de kachel terecht gekomen in een ijzeren bak. Na toestemming van de huiseigenaren is er in samenwerking met de brandweer een gat door de muur en kachelplaat gemaakt om de kerkuil te bevrijden uit zijn benarde positie. Gelukkig mankeerde het beestje niets en hebben we hem meteen los kunnen laten in de natuur. Wederom een geslaagde samenwerking!

“Slang” in kruipruimte!
In de middag kregen wij een melding dat mensen een slang hadden ontdekt in hun kruipruimte! De man was ervan geschrokken, had een emmer over de “slang” gezet en direct onze dierenambulance gebeld voor hulp. Bij aankomst kroop een van onze vrijwilligers heldhaftig in de kruipruimte, “bewapend” met slechts een zaklamp en een slangenhaak tilde hij voorzichtig de emmer op om daar een onschuldige naaktslak onder te vinden! Samen met een aantal behulpzame buurmeisjes hebben we de slak weer in zijn vertrouwde groene omgeving teruggezet.

Landelijk congres dierenhulpverlening – Dierenlot.
Enkele van onze vrijwilligers waren natuurlijk weer aanwezig op de tweejaarlijkse dierenlot-dag. Ditmaal was het Landelijk congres dierenhulpverlening, daar bieden ze ieder jaar verschillende lezingen en workshops aan voor vrijwilligers vanuit het gehele land! Ook hebben wij een fantastisch mooie donatie ontvangen van dierenlot voor het goede werk dat wij leveren voor de dieren in nood in de regio Brabant noord – oost!

Verrassing!
Drie grote reuen hadden een hert doodgebeten, de eigenaren van het hert hadden de honden gevangen en de politie gebeld, die de melding naar ons doorzette. Bij aankomst bleken het drie vriendelijke reuzen te zijn, maar die wel jachtinstinct hadden. De drie waren wel gechipt maar helaas niet geregistreerd. Wij hebben ze toen naar de opvang gebracht. We waren dan ook zeer verrast dat we twee dagen later door de politie te Cuijk gebeld werden dat het drietal op het politiebureau was aankomen lopen! Na contact met de opvang heeft de eigenaar zijn honden op het bureau op mogen halen na een stevige waarschuwing voor de eigenaar!

Taxiritten.
Tijdens een van de vele taxiritten die wij voor verschillende opvangcentra en particulieren verzorgen. Hebben onze vrijwilligers dit hangbuikzwijntje Boeddha mogen vervoeren naar Regionaal dierenopvangcentrum Ravenstein. De vorige eigenaar kon dit dier niet meer houden in huis! Daar was deze meid natuurlijk ook helemaal niet geschikt voor! Momenteel verblijft zij nog in de opvang waar zij volop rond kan wroeten, maar zoeken zij nog een geschikt nieuw thuis voor Boeddha.

Vuurwerk en vermiste huisdieren.
In de weken rond nieuwjaar ligt het aantal vermissingen van huisdieren het hoogst van het hele jaar. Dit komt doordat vele huisdieren schrikken van vuurwerk dat in die periode wordt afgestoken. In samenwerking met Amivedi, WIOA, andere dierenambulances, dierenasiels, verschillende zoekgroepen en de kracht van social media zijn er gelukkig alweer velen dierenvriendjes thuisgebracht. Wij kunnen dan ook niet vaak genoeg benadrukken dat het chippen en registreren van je huisdier niet alleen wettelijk verplicht is, maar in het belang is van zowel u als eigenaar als voor uw huisdier!

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied