Veelgestelde vragen

Moet ik betalen als ik een dier vind en hiervoor de dierenambulance bel?

Als je een gewond dier vind en ons hiervoor belt, hoef je niks te betalen. Ook voor zwerfdieren brengen wij niks in rekening. Als wij de eigenaar kunnen achterhalen dan zijn daar de kosten voor en niet voor de vinder. Bel je voor hulp voor je eigen huisdier (omdat je bijvoorbeeld naar de dierenarts moet maar geen vervoer hebt) dan zijn hier wel kosten aan verbonden.

Haalt de dierenambulance ook dode dieren op?

Als u een dode hond of kat ziet liggen, of onverhoopt zelf een hond of kat aanrijdt, dan kunt u hiervoor de dierenambulance bellen. Wij zullen proberen de eigenaar te achterhalen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wordt het dier naar het crematorium gebracht waar het twee weken in bewaring blijft.

In welke plaatsen is Dierenambulance Brabant Noord-Oost actief?

Ons werkgebied ziet u op de afbeelding onderaan deze pagina.

Ik ben mijn hond of kat kwijt! Wat nu?

Het is hartstikke vervelend als je door wat voor omstandigheden dan ook je hond of kat kwijt raakt. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om jouw viervoeter weer zo snel mogelijk thuis te krijgen.

  • Zet een bericht op Facebook. Onze ervaring is dat er op die manier heel snel veel mensen op de hoogte zijn van en vermissing en gelukkig leidt dat ook vaak tot een hereniging. Verspreid het bericht ook onder lokale verkoopgroepen, hier zijn veel mensen lid van en daardoor wordt het bericht snel gezien.
  • Meldt hem aan op Amivedi. Dit is een nationale databank met vermiste en gevonden dieren. ZORG ERVOOR DAT JE JE HOND OF KAT CHIPT EN REGISTREERD!
    Wij hebben het helaas te vaak gezien dat een hoop ellende voor zowel baasje als dier voorkomen had kunnen worden, als het dier gechipt was geweest. Zeker met katten zien wij vaak dat zij niet voorzien zijn van een chip en dus wordt het een heel stuk moeilijker om uit te zoeken waar het beestje thuishoort. Chippen kun je bij elke dierenarts laten doen en sommige dierenartsen hebben zelfs speciale actiemaanden waarin het chippen goedkoper is. Als het dier gechipt is, dien je hem wel zelf nog te registreren en ervoor te zorgen dat alle adres gegevens kloppen. Jouw dierenarts zal je hier bij het chippen de nodige informatie over geven. Wij kunnen als dierenambulance niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk dit kan zijn!

Werkgebied
Noord-Oost Brabant

Werkgebied